Bucharest, Romania
0722 765 112
translations@highlightsro.com

Interpretariat de calitate

Highlights Translations - servicii profesionale de traducere și interpretare

Un serviciu de interpretariat prost poate să îți distrugă proiectul și afacerea. Și nu-ți va fi ușor să îți dai seama din ce cauză ți s-a întâmplat. Vei vedea confuzia și frustrarea participanților la eveniment (sau vei simți doar că sunt stânjeniți, căci oamenii sunt politicoși), dar e mai greu să îți dai seama că ele au apărut pentru că mesajul tău nu a fost transmis corect în limba partenerilor tăi, că ei nu au înțeles exact ce aveai de transmis și că tu nu înțelegi exact ce doresc ei să îți comunice. Nu, nu e nimic în neregulă cu mesajul tău și nici cu mesajul partenerilor tăi. Distorsiunea apare la transmiterea mesajului; un cuvânt de-al tău, o idee, un concept a fost înțeles greșit și transpus eronat în cealaltă limbă – și de-aici, totul s-a tulburat. Confuzia se transformă în frustrare, iar comunicarea nu mai poate avea loc, pentru că între cel care transmite și cel care recepționează nu se mai poate stabili legătura.

Semnul unei bune comunicări între parteneri care vorbesc limbi diferite este că ei simt că vorbesc aceeași limbă. Ideile curg și soluțiile apar nestingherite, pentru că nu mai există bariere între părțile care dialoghează. Și de aceea, rolul interpretului (al echipei de interpreți) este esențial.

Interpreții sunt acel element din comunicarea ta pe care nu îl vezi și nu îl simți, dar fără de care nu poți să comunici. Noi la Highlights Translations am învățat asta. Am învățat cât de importante sunt aptitudinile strict lingvistice ale unui interpret, dar și calitatea sa umană și conduita etică, precum și capacitatea acestuia de a fi prezent și atent și impersonal, de a acționa și a reacționa rapid și de a spulbera barierele din comunicare, pentru ca proiectul tău să se dezvolte în locuri noi și să aducă beneficiile pe care le dorești. Am învățat că e importantă capacitatea de a lucra în echipă (da, munca de interpretare este o muncă de echipă, mai ales când proiectul tău aduce laolaltă parteneri din mai multe țări cu limbi diferite) – și că e important să știi să alegi oamenii care lucrează bine împreună.

În sensul acesta și în munca aceasta, calitatea nu e importantă – e esențială. Fără ea, munca ta a fost în zadar. Fără ea, proiectele tale nu au nicio șansă să contribuie la a face lumea noastră un loc mai bun.

Nu îți pune munca în pericol. Asigură-te că ai un furnizor profesionist, care știe să aleagă și să gestioneze echipa de interpreți de care ai nevoie.

Pentru servicii de interpretariat profesioniste, contactează-ne.

Află mai multe despre tipurile de servicii de interpretariat.

Contact: telefon (+40722 765 112), e-mail (translations@highlightsro.com), formular de contact

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: